Vertonen de buitenmuren van je woning of kantoor wat verval na jarenlange blootstelling aan weer en wind of wens je gewoon een nieuwe look? Bij Verlynde garanderen we kwalitatieve buitenwerken om elk gebouw opnieuw een knappe uitstraling te geven.

Belang van technisch aspect

Je kunt kiezen uit twee opties van buitenwerken voor de gevel van je huis of bedrijfspand, rekening houdend met het technisch aspect van de ondergrond. Je kunt opteren voor een hoogwaardige verflaag of kiezen voor een meer authentiek uitzicht via nauwkeurig kaleiwerk. Een eeuwenoude techniek waarbij een dunne laag kalkpleister wordt aangebracht.

Beide afwerkingen hebben elk hun eigen voordelen, dus adviseren we bij Verlynde graag welke stijl van buitenwerken de uitstraling van je woonst, kantoor of project op een gepaste manier zal versterken.

Knap schilder- of kaleiwerk

Met solide schilderwerk zorgen onze schilderexperts ervoor dat de structuur van je baksteen behouden blijft. Een verflaag biedt ook bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je geen last krijgt van vochtdoorslag. Er zijn diverse mogelijkheden op vlak van kleur en we gebruiken enkel topproducten van onder andere Caparol en Jotun zodat voor elke ondergrond de gepaste verf aangebracht wordt.

Kaleien daarentegen betekent dat er met een blokkwast dunne kalkpleister wordt aangebracht aan de buitenmuren. Het zorgt ervoor dat het gebouw een authentieke uitstraling en tijdloos karakter krijgt. Dit is mogelijk bij zowel traditionele woningen als meer moderne bouwwerken. Het verbergt oneffenheden en vormt een goede beschermlaag tegen vocht.

Nauwgezet stappenplan

Bij Verlynde garanderen we een compleet proces om de werken uit te voeren en zal je van elke stap op de hoogte zijn. Van algemene planning tot afwerking van de laatste details, er is altijd ruimte voor overleg.

Allereerst komen we langs om de gevel van het gebouw te inspecteren en te luisteren naar jouw wensen. We checken de stof en de vochtigheidsgraad van de ondergrond, denken na over passende kleuren en adviseren waar nodig. Nadien bespreken we de verdere planning van het project.

Goede primer cruciaal bij schilderwerk

Daarna starten we met onze vakmensen aan de praktische uitvoering van de werken. De ondergrond van het gebouw wordt voorbereid. De muur wordt gereinigd en we vullen voegen, spleten en gaten op. Eventueel schuren we ook de buitenwanden en indien nodig ontvetten we hout en metaal die zich aan de muur bevinden. Zo krijg je een droge en stofvrije gevel die klaar is voor de volgende fase: aanbrengen van de primer.

Een onderlaag, of primer, is een cruciaal onderdeel tijdens schilderwerken, ook buiten. De nauwkeurig aangebrachte grondlaag verbergt oneffenheden en zorgt voor bescherming van de muren. Zo garanderen we een duurzaam eindresultaat. Je spaart ten slotte ook verf uit, want nadien hoef je minder eindlagen aan te brengen want ze kunnen zich beter hechten.

Kalei doet gevel ademen

Bij kaleiwerken is een primer niet echt nodig. De ondergrond dient wel proper te zijn, dus reinigen we eerst de onderlaag. Daarna zorgt het kaleiwerk zelf voor de nodige bescherming en zorgt het ervoor dat de gevel kan blijven ademen. Kalk bezit de capaciteit het vocht uit de ondergrond te kunnen trekken. De buitenmuren blijven bij slecht weer dus niet langer nat dan nodig.

Eindlagen tot in kleinste details

Na de primer worden verschillende eindlagen aangebracht die de gevel van je woning, kantoor of pand opnieuw zullen doen stralen. Met oog voor detail zorgen onze vakkundige schilders ervoor dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. We gebruiken kwalitatief materiaal en hoogwaardige verf zodat de muren langdurig hun frisse look behouden en beschermd zijn tegen slechtere weersomstandigheden.

Het is echter wel belangrijk de buitenkant van je gebouw te inspecteren. Na verloop van tijd kan kleine schade namelijk altijd optreden. Denk aan kleine barstjes of afbladdering van de verf. Bij een regelmatige check kun je grotere renovatiewerken zeker vermijden. Indien je wenst dat één van onze specialisten deze controle uitvoeren, kun je ons altijd contacteren.