Bij Verlynde kun je ook kiezen voor kalk om je interieur te bekleden, zowel als verf maar ook als stuc. Het ecologisch en natuurlijk product is de afgelopen jaren aan een opmars bezig, maar wordt al decennialang ingezet om een landelijke uitstraling te creëren in zowel klassieke als moderne woningen.

Zorg voor een authentieke look

Kalk bestaat volledig uit mineralen. Het bevat geen synthetische stoffen en vormt een zeer milieuvriendelijke aankleding van jouw interieur. Daarnaast werkt kalkwerk brandvertragend en zowel mos- als schimmelwerend. Het is de ideale wijze om een authentiek effect en mat uitzicht te geven aan de ruimtes van je woning of project.

Geef kleur met het poreus karakter van kalk

De afwerkingsmethode geeft je muren de mogelijkheid te blijven ademen. De grondlaag en bovenlagen worden rechtstreeks op de pleisterlaag aangebracht, wat ervoor zorgt dat vocht makkelijk kan verdampen. Hierdoor krijg je dus minder snel last van vochtophoping.

Kalk werkt brandvertragend, is zeer milieuvriendelijk en kan aangebracht worden met diverse kleurschakeringen.

Overigens zijn heel wat kleurmogelijkheden gemaakt van natuurlijke en organische pigmenten beschikbaar. De interieurexperts van Verlynde kunnen zorgen dat deze in knappe schakeringen worden aangebracht. De verschillende nuances, maar ook de duidelijke borstelstreken en overlappingen zorgen voor een fraai en uniek karakter van je interieur.

Brengt structuur en werkt isolerend

Kalk droogt vrij snel en daarom is het belangrijk alles meteen geschikt aan te brengen. Enerzijds kun je een kwast gebruiken, waardoor de muren een gestreepte en gevlamde authentieke uitstraling krijgen. Kalkwerk kan ook met een mes aangebracht worden, waardoor je een tadelakt-look creëert. Deze kan een matte afwerking krijgen of gepolierd worden om een effect te bekomen dat zich spiegelt aan natuursteen.

Een kwalitatieve kalklaag vereist een goede voorbehandeling van de ondergrond.

Geslaagd resultaat door juiste voorbehandeling

Kalkverf of kalkstuc vormen de geschikte bekleding voor verschillende soorten ruimtes of ondergronden. Het kan bijvoorbeeld ook op hout aangebracht worden. Bij Verlynde zorgen we telkens voor de juiste voorbehandeling van de ondergrond om een optimaal effect te creëren.

Omdat kalk uit natuurlijke mineralen bestaat, bezit het dus een ecologisch karakter. Het komt tot z’n recht in diverse ruimtes, kan in verschillende kleuren aangebracht worden en zorgt voor een landelijke uitstraling. Een meer dan geschikte afwerking voor de muren van je bedrijfspand of je woonst.

Lees meer