Geschikte raamdecoratie als afwerking

Speur je al een tijdje naar dat laatste detail dat je interieur compleet maakt? Laat ons je adviseren over de geschikte raamdecoratie en zorg voor de juiste afwerking van elke ruimte. Het gaat hier niet enkel om een keuze voor gordijnen of jaloezieën, de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en alles kan op maat gerealiseerd worden. We zetten het even op een rijtje.

Creëer de juiste sfeer met passende gordijnen

Je hebt de keuze uit een zeer breed aanbod aan opties voor gordijnen. Met klassieke gordijnen kun je gemakkelijk een gevoel van fijnzinnige luxe creëren. Ze zijn overigens beschikbaar in diverse diktes en maten, maar er zijn ook heel wat mogelijkheden qua kleur. Een ideale finishing touch om wat gezelligheid toe te voegen aan de leefruimte van je woning.

Smallere inbetweens zijn iets lichter dan normale gordijnen. Deze raamdecoratie is dik genoeg om ervoor te zorgen dat er geen inkijk is in je kamers, maar is tevens dun genoeg om voldoende zonlicht binnen te laten. Een semi-transparante oplossing die zorgt voor prachtig lichtinval.

Klassieke gordijnen creëren fijnzinnige luxe, voor het behoud van voldoende licht kies je beter voor inbetweens.

Vitrages zijn nog dunner en laten nog meer licht door. Ze bieden ook privacy, maar worden vaak gebruikt in combinatie met andere gordijnlagen om betere controle te hebben over de hoeveelheid licht die binnenkomt in de kamer.

Rol- of vouwgordijnen: vlot bedienen en beperkt in plaats

Andere mogelijkheden zijn rol- of vouwgordijnen. Je kunt bij beiden zelf kiezen hoeveel licht er binnenkomt en hoeveel inkijk je wenst van buitenaf. We garanderen een vlotte bediening die zowel handmatig als automatisch kan en deze gordijnvormen nemen zeer beperkte plaats in.

Ga iets decoratiever met plissé of duette

De laatste opties van gordijnen zijn iets decoratiever, namelijk plissé en duette. Plisségordijnen bestaan uit één stuk stof dat horizontaal opent en terug dichtvouwt, als een soort harmonica. De duette-varianten hanteren hetzelfde principe maar bestaan uit twee stukken stof. Zo krijg je bij deze gordijnvorm een soort honingraat qua structuur en werkt het ook meer verduisterend dan de plisségordijnen.

Krijg volledige controle over het licht met jaloezieën

Natuurlijk bestaat er meer dan enkel gordijnen om je ramen mee te bekleden. Een andere populaire vorm van decoratie zijn jaloezieën of lamellen. Deze kunnen gemaakt worden uit verschillende soorten, waardoor er bijvoorbeeld ook varianten bestaan voor meer vochtige ruimtes. Het belangrijkste voordeel van jaloezieën is dat je zelf kan spelen met het licht door de lamellen op een andere hoek te zetten.

Daarnaast zijn de meest traditionele materialen gebruikt voor jaloezieën: aluminium, pvc en hout. Houten lamellen zijn minder bestand tegen water en vocht, dus deze plaats je beter niet in de badkamer of de keuken. Ze hebben wel een iets meer klassevolle uitstraling en kunnen een uitstekende aanvulling zijn in een passend interieur.

Gemakkelijk te onderhouden lamellen uit aluminium of pvc

Varianten die uit aluminium of pvc zijn geproduceerd, hebben vooral het voordeel dat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Natuurlijk kun je deze ook verkrijgen in verschillende kleuren om de geschikte toevoeging te zijn bij de rest van de binnenafwerking.

Horizontale of verticale lamellen als raambekleding?

Tot slot heb je de keuze om te opteren voor horizontale of verticale lamellen. Horizontale lamellen kunnen handmatig opgerold en van hoek veranderd worden via koorden, terwijl verticale lamellen net zoals gordijnen vasthangen aan rails. Hier kun je echter ook de panelen draaien om zo voldoende natuurlijk licht te laten binnenstromen.

De mogelijkheden zijn ook bij raamdecoratie dus zeer uitgebreid. Verlynde begeleidt jou graag om een passende keuze te maken als afwerking van je ruimtes of te adviseren over wat je mogelijkheden zijn.

Lees meer