Stuc Deco: betrouwbaar en waterdicht

Op zoek naar een vaste en waterdichte afwerking die betrouwbaar is voor het interieur van je woning of project? Bij Verlynde raden we hiervoor Stuc Deco aan, wat vergelijkbaar is met Mortex. Een eeuwenoud en gesofisticeerd product dat geldt als knappe afwerkingslaag en op verschillende ondergronden kan aangebracht worden. Met Stuc Deco heb je echter iets meer decoratieve mogelijkheden dan met het traditionele Mortex.

Stuc Deco is een vorm van strijkbare mortel en combineert een betonstijl met de look van het Noord-Afrikaanse tadelakt, een waterdichte glanspleister. Je kunt het op elke droge ondergrond gebruiken, zowel op muren, plafonds, tafels en aanrechten. Het wordt ook wel ‘uitgesmeerde natuursteen’ genoemd.

Met Stuc Deco krijg je een soort ‘uitgesmeerde natuursteen’ die ijzersterk is en geen water doorlaat.

Cruciale technische voorbereiding

Belangrijk bij aanbrengen van Stuc Deco of Mortex is de technische voorbereiding. De afvoer moet eerst verwerkt worden met chapewerken, en de vloer en wanden wapenen we met een net om uitzetbarsten tegen te gaan. Meer vochtige ruimtes maken we eerst waterdicht, zodat de Stuc Deco zich goed kan hechten. Deze vorm van kalkpleister kan dus ook de badkamer of inloopdouche een uniek karakter bezorgen.

Egaal of met kleurnuance? Aan jou de keuze

Bij de keuze voor Stuc Deco kan je opteren voor een egale uitstraling of iets ruwer en met bepaalde kleurnuances. Daarbij is het tevens milieuvriendelijk en duurzaam. Naast zijn ecologische eigenschappen bezit het hoogwaardig mineraal product ook slijtvaste capaciteiten, is het waterdicht en goed reinigbaar.

Deze stijl vereist vakmanschap en een naadloze afwerking en we hanteren daarvoor de hoogkwalitatieve producten van Stoopen & Meeus. Bij elke opdracht zorgen de experts van Verlynde alvast voor kwalitatief stucwerk.

Het mineraal karakter van Stuc Deco maakt het erg ecologisch en zorgt voor een decoratieve touch aan je interieur.

Wie kiest voor Stuc Deco, kiest dus voor maatwerk waarbij verschillende dunne lagen stucpasta over elkaar gelegd worden. De decoratieve stijl is onderhoudsvriendelijk en krasvast, economisch interessant en geeft je interieur een look van natuursteen.

Stuc Resin: authentieke en natuurlijke look voor je vloer

Stuc Resin is een andere stucvariant die specifiek geldt voor vloeren en zorgt ook voor een natuurlijk mineraal uitzicht. Het bevat epoxy, een thermohardende kunststof en beschermt zo beter tegen slijtage of gebruiksverval. Het is een sterkere en onderhoudsvriendelijkere vloerbekleding dan een gietvloer of gepolierd beton. Het werkt tevens perfect in harmonie met vloerverwarming.

Na het plaatsen van de Stuc Resin zal de ruimte meer authenticiteit uitstralen. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende kleurmogelijkheden en garanderen we vloerbekleding volledig op maat. Het is een stijl die zeer onderhoudsvriendelijk is, wat van Stuc Resin een duurzame oplossing maakt voor de ondergrond van je woning, pand of project. 

Lees meer